Αθλητικά
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 09:17

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 50μ. ύπτιο ο Αρης Γρηγοριάδης

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση στον Καναδά. Ο 19χρονος ¶ρης Γρηγοριάδης με μία εξωπραγματική κούρσα στον τελικό των 50 μ. ύπτιο, έγραψε ιστορία στις πισίνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Μόντρεαλ, τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 24.95.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του "γαλανόλευκου" υγρού στίβου ένας κολυμβητής μας σκαρφάλωσε πανάξια στον θρόνο της παγκόσμιας κολύμβησης. Η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο του Θεσσαλονικέα πρωταθλητή, που ζευγάρωσε με αυτή την τεράστια επιτυχία τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση μετά το χάλκινο της Εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ των 24.80 του Γερμανού Ρούπρατ, αλλά συνέτριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ 25.09, που είχε σημειώσει στην Αθήνα στις 03/03/2005.

Η γαλανόλευκη "τορπίλη", που καταποντίσε τα υγρά όνειρα των αντιπάλων του, άφησε δεύτερο τον διάσημο πρωταθλητή της Αυστραλίας, Ματ Ουέλς, με χρόνο 24.99, ενώ στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Βρετανός Λίαμ Τάνκοκ, που κάλυψε την απόσταση σε 25.02. Έκτος στην τελική κατάταξη με 25.38 έμεινε ο Γερμανός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Τόμας Ρούπρατ.

«Η χρυσή διάκριση του ¶ρη Γρηγοριάδη δικαιώνει τις προσπάθειες και τους κόπους του. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου μας γεμίζει υπερηφάνεια και προσδοκίες για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον. Στον αθλητή μας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του αναφέρει τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο που χάρισες στη χώρα μας. Έδειξες ότι ο Ελληνικός αθλητισμός αποτελεί αστείρευτη πηγή επιτυχιών και διακρίσεων για τη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ