Αθλητικά
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 16:40

Μπάσκετ - O Ολυμπιακός ανακοίνωσε Εουρέλιους Ζουκάουσκας

Τη συμφωνία της με τον λιθουανό καλαθοσφαιριστή Εουρέλιους Ζουκάουσκας, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο 32άχρονος σέντερ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η FIBA Europe ενημέρωσε τη Δευτέρα (1/8) τον Ολυμπιακό και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι η τούρκικη Ομοσπονδία όφειλε να στείλει το «letter of clearance» του παίκτη στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία και το ζήτησε εγγράφως για λογαριασμό του Ολυμπιακού στις 12 Ιουλίου 2005.

Η FIBA Europe θεωρεί ότι ο Εουρέλιους Ζουκάουσκας ήταν ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο της αρεσκείας του, από τη στιγμή που στις 3 Ιουνίου η Ούλκερ ενημέρωσε εγγράφως τον ατζέντη του παίκτη, Λουτσιάνο Καπικιόνι, να ψάξει να του βρει ομάδα και στις 14 του ίδιου μήνα, με νέα επιστολή τον ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που δεν δεχθεί μείωση αποδοχών της τάξης του 20% στο συμβόλαιό του είναι ελεύθερος να συμφωνήσει μ’ άλλο σύλλογο και η Ούλκερ δεν θα ζητήσει χρήματα για τη μετεγγραφή του.

Στις 17 Ιουνίου, ο Ολυμπιακός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δυο χρόνων με τον παίκτη από τη στιγμή που η τούρκικη ομάδα τον είχε ενημερώσει ότι το συμβόλαιο για τη σεζόν 2005-06 δεν θα ισχύσει.

Βάσει των άρθρων 87 και 86.2.3 των κανονισμών της FIBA Europe, η FIBA Europe απαιτεί την έκδοση του «letter of clearance» για τον αθλητή Εουρέλιους Ζουκάουσκας και η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα.