Πολιτική
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 20:14

Ρουσόπουλος: Επικινδύνως ανεύθυνη εξωτερική πολιτική από το ΠΑΣΟΚ

«Στην καλύτερη περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ότι, με το να θεωρεί υπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της Αγκυρας, δίνει ένα άλλοθι στην Τουρκία.

Αν το αντιλαμβάνεται και, παρά ταύτα, το κάνει, αυτό αποτελεί μια επικινδύνως ανεύθυνη εξωτερική πολιτική», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, σχετικά με την αντίδραση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Προσαρμογής της Συμφωνίας της Αγκυρας.

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε, επίσης, ότι αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα των επιλογών και των χειρισμών της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική από τη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου, που επιτρέπουν στην Τουρκία να επιδεικνύει νέες μορφές αδιαλλαξίας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο, επίσης, για ασάφειες και παλινωδίες στην εξωτερική πολιτική, οι οποίες κάθε φορά οδηγούν σε νέα αρνητικά δεδομένα.

Το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου του, κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα στο Συμβούλιο Υπουργών ενόψει και του ΚΟΡΕΠΕΡ, το οποίο θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ευρωπαϊκή νομιμότητα και να ενισχυθεί η αξιοπιστία των πολιτικών αποφάσεων και της θεσμικής λειτουργίας της Ενωσης.