Τρίτη, 02 Αυγούστου 2005 08:44

Nέο καλωδιακό κανάλι εγκαινίασε o Αλ Γκορ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ εγκαινίασε τις εκπομπές του νέου καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου Current TV, το οποίο προβάλει προγράμματα σύντομης διάρκειας με στόχο τους τηλεθεατές ηλικίας από 18 έως 34 ετών.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου καναλιού, που φθάνει σε 20 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ, έγινε ένα χρόνο μετά την πρωτοβουλία του Αλ Γκορ να τεθεί επικεφαλής ομάδας επενδυτών, που εξαγόρασαν από την Vivendi Universal, έναντι άγνωστου ποσού, το καλωδιακό κανάλι Newsworld International.

Ο Αλ Γκορ χαρακτήρισε "τηλεοπτικό περιοδικό" το νέο κανάλι, που στόχο έχει την ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης με τους τηλεθεατές.

Τα προγράμματα που προβάλλονται έχουν διάρκεια από μερικά δευτερόλεπτα έως 15 λεπτά και παράγονται είτε από επαγγελματίες, είτε από τηλεθεατές.

Μιλώντας τον προηγούμενο μήνα σε τηλεκριτικούς, ο Αλ Γκορ είχε δηλώσει πως το κανάλι Current "προσκαλεί τη νέα γενιά, που έχει στη διάθεσή της ψηφιακά μέσα, από μικρές και καλές κάμερες μέχρι συστήματα παραγωγής εικόνας σε φορητούς υπολογιστές, να κάνουν τηλεόραση".