Αθλητικά
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 23:27

Ισπανία: «Κηδεία» στο «Καμπ Νόου» η Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 τη Μπαρτσελόνα

Νέο ενδιαφέρον παίρνει το πρωτάθλημα στην Primera Division. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε τεράστια νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» στο μεγάλο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής και, πλέον, τα πάντα παίζονται για τον τίτλο.

Νέο ενδιαφέρον παίρνει το πρωτάθλημα στην Primera Division. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε τεράστια νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» στο μεγάλο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής και, πλέον, τα πάντα παίζονται για τον τίτλο.

Σε μία βραδιά που είχε έντονα συγκινησιακό κλίμα για τους Καταλανούς, λόγω του θανάτου του Γιόχαν Κρόιφ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 85΄ φρόντισε να κάνει ακόμη πιο... μαύρη τη βραδιά για τους γηπεδούχους. Με το γκολ του Πορτογάλου πέντε λεπτά πριν το φινάλε η Ρεάλ που βρέθηκε να χάνει στο 51΄ και από το 84΄ να παίζει με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Σέρχιο Ράμος) έφυγε νικήτρια από το «Ν¨οου Καμπ» για πρώτη φορά μετά το 2012 και επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν το πρωτάθλημα παίρνει ξανά ενδιαφέρον.

Η Ατλέτικο απέχει 6 βαθμούς από την πάντα πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ενώ στο -7 βρίσκεται η Ρεάλ κι όλα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια, αν και οι Καταλανοί εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Το clasico δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο η Ρεάλ έδωσε... γήπεδο στους «μπλαουγκράνα» και προσπάθησε να τους «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Η «Μπαρτσα» είχε την περισσότερη ώρα κατοχή μπάλας, ωστόσο, η καλά οργανωμένη άμυνα των «μερένγκες» δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να μπουν πολλές φορές στην περιοχή του Νάβας.

Παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Λουίς Σουάρες θα μπορούσε να προηγηθεί στο 10΄, όταν από το γύρισμα του Ντάνι Άλβες, ο Λουίς Σουάρες σε κενή ουσιαστικά εστία δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 19΄ ο Νάβας έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ράκιτιτς, στην τελευταία καλή ευκαιρία των «μπλαουγκράνα» στο πρώτο 45λεπτο.

Η Ρεάλ που βγήκε αρκετές φορές στην κόντρα με καλές προϋποθέσεις απείλησε στο 43΄, με το Μπενζεμά να αστοχεί απελπιστικά από το ύψος του πέναλτι κι ενώ δεν πιεζόταν από κάποιον αντίπαλο.

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και στο 56΄ η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Πικέ, μετά το κόρνερ του Ράκιτιτς. Η «απάντηση» της Ρεάλ ήταν άμεση. Στο 62΄ από το γύρισμα του Κρόος στην περιοχή η μπάλα πήρε ύψος έφτασε στον Μπενζεμά, ο οποίος με γυριστό σουτ ισοφάρισε (1-1).

Η Ρεάλ ήταν πιο οργανωμένη στις επιθετικές της προσπάθειες και στο τελευταίο 15λεπτο έδειχνε να θέλει περισσότερο τη νίκη. Απείλησε δύο φορές μετά το 80΄ με τον Μπέιλ να σκοράρει αλλά να μη μετράει το γκολ (επιθετικό φάουλ) και στη συνέχεια τον Ρονάλντο να σημαδεύει με σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Μπράβο.

Στο 84΄ ο Σέρχιο Ράμος πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρόλα αυτά ένα λεπτό αργότερα ο Ρονάλντο με το 29ο γκολ στο πρωτάθλημα (πλασέ από πλάγια) χάρισε τη μεγάλη νίκη στους Μαδριλένους (2-1).