Αθλητικά
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 20:00

Μπάσκετ: Νίκες παραμονής για Αρκαδικό και Λαύριο

Οι νίκες των «νεοφώτιστων» Αρκαδικού και Λαυρίου επί Κόροιβου και Απόλλωνα Πατρών, αντίστοιχα, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στα σημερινά παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών,

Οι νίκες των «νεοφώτιστων» Αρκαδικού και Λαυρίου επί Κόροιβου και Απόλλωνα Πατρών, αντίστοιχα, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στα σημερινά παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Στην Αμαλιάδα, το συγκρότημα της Τρίπολης έκανε «κηδεία» στους γηπεδούχους επικρατώντας με 61-60 του Κοροίβου με πρωταγωνιστή τον Καββαδά, ο οποίος έκανε double – double με 11 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ, ενώ στο τέλος έβαλε την βολή της νίκης.

Μετά από τα σημερινά αποτελέσματα προέκυψε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Κοροίβου, Αρκαδικού και Τρικάλων, στην οποία «χαμένη» της υπόθεσης είναι η ομάδα της Ηλείας.

Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε και το Λαύριο, επικρατώντας 80-64 του Απόλλωνα Πατρών χάρις στην πολυφωνία του, καθώς μόλις στο πρώτο ημίχρονο είχαν σκοράρει και οι δέκα παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί σε αυτό το διάστημα!

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες νικώντας στα Τρίκαλα την ομώνυμη γηπεδούχο ομάδα με 88-79, χάρις στην ομαδικότητα, την κυριαρχία στις ρακέτες και την πολύ καλή επίθεσή του.

Νίκη και για την Kηφισιά ύστερα από τέσσερις συνεχείς ήττες, που επικράτησε στο «Ζηρίνειο» του Ρεθύμνου με 100-88 αλλά δεν κατόρθωσε να καλύψει τη διαφορά της ήττας από τον αγώνα της Κρήτης, μπήκε όμως στο «κόλπο» για την 5η θέση, με τον εξαιρετικό Ελ Αμίν να σταματά στους 25 πόντους.

Μία από τα ίδια και για την ΑΕΚ, που προερχόταν από τρία συνεχή ατυχή αποτελέσματα αλλά σήμερα ξέσπασε στον Κολοσσό Ρόδου, τον οποίο συνέτριψε με 92-57.

Τη διαφορά για την Ένωση έκαναν ο Καλαμπόκης, που σημείωσε 17 πόντους και οι Μιλόσεβιτς, Σάκοτα που πρόσθεσαν από 15 έκαστος απέναντι στους «θαλασσί», οι οποίος χωρίς ΜακΓκί, Μπιλλή και με τον Λιούις να τραυματίζεται στη διάρκεια του αγώνα δεν είχαν την παραμικρή τύχη.