Πολιτική
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005 14:14

Πυρκαγιά σε αμαξοστοιχία - Σώοι οι επιβάτες

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, η οποία ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη στην περιοχή των ¶νω Λιοσίων.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία Intercity 23, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κυπαρισσία-Αθήνα και στην οποία επέβαιναν συνολικά 90 επιβάτες. Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι και ενώ η αμαξοστοιχία βρισκόταν στην περιοχή των ¶νω Λιοσίων, ο οδηγός διαπίστωσε να βγαίνουν καπνοί από τον ένα κινητήρα, ο οποίος είχε υπερθερμανθεί εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας την ακινητοποίησε αμέσως και το προσωπικό αποβίβασε έγκαιρα τους επιβάτες, οι οποίοι λίγο αργότερα παρελήφθησαν από λεωφορεία του Οργανισμού και μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους, που ήταν η Αθήνα.

Το προσωπικό της αμαξοστοιχίας χρησιμοποιώντας τα πυροσβεστικά μέσα του τρένου, απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς και λίγο αργότερα ο συρμός συνέχισε την πορεία προς τον Πειραιά, όπου θα μπήκε στο αμαξοστάσιο για έλεγχο και επισκευή της βλάβης. Η κυκλοφορία στη γραμμή Αθήνας-Πάτρας διεξάγεται κανονικά.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων