Αθλητικά
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 22:58

Σκίμπε: Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με το παιχνίδι μας

Ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής ομάδας στον φιλικό με το Μαυροβούνιο έμεινε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε.

Ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής ομάδας στον φιλικό με το Μαυροβούνιο έμεινε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε.

Η Ελλάδα νίκησε 2-1 παίζοντας σε μεγάλα διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και ο Γερμανός εκλέκτορας δεν είχε λόγο να μην είναι ευχαριστημένος.

«Νιώθω ευχάριστα. Το γήπεδο που παίζουμε είναι ωραίο. Είμαι ευχαριστημένος με τον κόσμο. Δεν ήρθαν πολλοί απόψε, αλλά πρέπει κι εμείς με το παιχνίδι μας να τον φέρουμε στο γήπεδο» δήλωσε στον ΟΤΕ TV.

Όσο για το παιχνίδι; «Μου άρεσε το πρώτο ημίχρονο επειδή δεν είχε ευκαιρίες ο αντίπαλος. Στο δεύτερο δεν μαρκάραμε τόσο στενά και μάλλον γι’ αυτό έχασε ευκαιρίες ο αντίπαλος. Είμαι ευχαριστημένος με την καινούργια αρχή» τόνισε.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τόνισε πως «έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας, σε μεγάλο βαθμό. Στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος όχι. Δυστυχώς μετά τα γκολ μας χάσαμε λίγο εύκολα την μπάλα στο κέντρο και ο αντίπαλος σκόραρε μια φορά και είχε και κάποιες ευκαιρίες. Συνολικά παίξαμε με ένταση και τρέξιμο».

Ο Σκίμπε υπογράμμισε ότι «η ομάδα είχε καλή ανταπόκριση στο σύστημα (3-5-2). Η διαφορά είναι ότι στην Τουρκία παίξαμε πιο αμυντικά, σήμερα πιο επιθετικά και βγάλαμε φάσεις. Πιστεύω ότι όπως δείξαμε την τελευταία διετία ότι το 4-2-3-1 δεν μπορεί να μας φέρει την επιτυχία, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τους πολύ καλούς ακραίους για να το παίξουμε».

Ο προπονητής της Εθνικής ρωτήθηκε για το δίδυμο Καρέλη - Μήτρογλου και τι προτίθεται να κάνει στη συνέχεια. «Η αλλαγή έγινε λόγω του κέντρου, για να πάει ο Φορτούνης στο κέντρο και να έχουμε περισσότερη πίεση στην πρώτη γραμμή. Ο Μήτρογλου θα γυρίσει στην ομάδα του, άρα θα παίξουμε με άλλο δίδυμο με την Ισλανδία. Θα γυρίσουν πίσω στις ομάδες τους και οι Σάμαρης, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Ανάλογα με τους παίκτες μας, θα δούμε πως θα παίξουμε στο επόμενο ματς» απάντησε.
 
Όσο για το αν μπορεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής να μπει στη φιλοσοφία του; «Μπορεί, είμαι ευχαριστημένος. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι μέσα στο τιμ έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δώσουν περισσότερα απ' ό,τι τα δυο προηγούμενα χρόνια και βλέπω ότι υπάρχει αυτή η θέληση για το κάτι παραπάνω. Το φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε στα προκριματικά. Έχουμε ένα δρόμο μπροστά μας για να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά και να προκριθούμε στο Μουντιάλ».