Αθλητικά
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 00:56

Τζόκοβιτς: Όχι στο σεξισμό, όμως δικαίως οι άνδρες κερδίζουν περισσότερα από τις γυναίκες στο τένις

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς καταδίκασε τα σχόλια του Ρέιμοντ Μουρ, δήλωσε όμως ότι οι άνδρες αθλητές σωστά αμείβονται περισσότερο από τις γυναίκες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς καταδίκασε τα σχόλια του Ρέιμοντ Μουρ, δήλωσε όμως ότι οι άνδρες αθλητές σωστά αμείβονται περισσότερο από τις γυναίκες.

«Λέω όχι στα πολιτικώς ανακριβή λόγια του Μουρ, όμως είναι σωστό το ότι εμείς οι άνδρες κερδίζουμε περισσότερα, επειδή μας παρακολουθούν περισσότεροι» δήλωσε το νούμερο 1 του παγκόσμιου τένις.

Το σχόλιο έγινε μετά τη νίκη του στο Indian Wells, όταν του ζητήθηκε να κρίνει τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή του αμερικανικού τουρνουά, Ρέιμοντ Μουρ, σύμφωνα με τα οποία «οι γυναίκες στο τένις ζουν στις πλάτες των ανδρών», φράση που προκάλεσε αμέσως τη διαμαρτυρία της WTA και της Σερένα Ουίλιαμς.

«Είναι λάθος να πούμε ότι το γυναικείο τένις ζει στη σκιά του ανδρικού» πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς. «Αν μη τι άλλο, είναι η ATP που πρέπει να απαιτήσει υψηλότερα βραβεία. Οι γυναίκες έχουν αγωνιστεί για ό, τι έχουν κερδίσει».

 Από την πλευρά της η κορυφαία τενίστρια στον πλανήτη, Σερένα Γουίλιαμς, εξεμάνη, απαντώντας με ένα εύγλωττο tweet στα λόγια του Μουρ. 

«Δεν πιστεύω ότι καμία γυναίκα, όχι μόνο οι τενίστριες, θα έπρεπε να γονατίσει ποτέ στα πόδια ενός άνδρα για να ευχαριστήσει. Όσο για το τένις, θεωρώ ότι η αδελφή μου κι εγώ κάναμε πολλά για να αυξηθούν πολύ τα έσοδα αυτού του αθλήματος» έγραψε.