«Μια μεγάλη καινούργια κοινωνική συμμαχία» θέλει το Ποτάμι, σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, που διεμήνυσε πάντως ότι σε αυτή δεν γίνεται να συμπεριλαμβάνονται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.
Με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μια σειρά από συνεχείς καθυστερήσεις, στη συμφωνία με τους δανειστές, στη συμφωνία για το μεταναστευτικό, στις αποφασεις για τις αποκρατικοποιήσεις, στις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, ενώ επίσης μίλησε για καθυστερημένη σύγκρουση με τη διαπλοκή, «μέχρι να βρουμε τους δικούς μας διαπλεκόμενους και πρόσφορους να μας εξυπηρετήσουν».
Η κυβέρνηση έχει τους δικούς της αργούς ρυθμούς, είπε ο κ. Θεοδωράκης και κλιμακώνοντας την επίθεσή του την κατηγόρησε ότι δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου, ούτε σχέδιο.
«Ήθελαν να παίξουν πρώτη εθνική και δεν είχαν δοκιμαστεί ούτε σε τρίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι στην κυβέρνηση αυτοσχεδιάζουν.
Σε αντιδιαστολή, είπε πως το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που σχεδιάζει λύσεις για το σήμερα αλλά και για το μέλλον, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές και εύκολες λύσεις, αρκεί οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τον λαϊκισμό από την πολιτική.
«Αυτό που θέλουμε είναι μια μεγάλη καινούργια κοινωνική Συμμαχία» πρόσθεσε, διαμηνύνοντας πάντως ότι «αυτή η Συμμαχία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας».
Περιγράφοντας πιο αναλυτικά την πρότασή του Ποταμιού, σημείωσε ότι δεν θέλει μια συμμαχία με παλιές δυνάμεις, με παλιές ιδέες, με παλιά πρότυπα, αλλά μια μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας.
«Βεβαίως εκεί μπορεί να προσέλθουν όλοι, πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί. Αλλά όχι στην πρώτη σειρά. Πρέπει να αφήσουμε μερικές καρέκλες κενές για τις νέες δυνάμεις. Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Αυτό λέμε απέναντι σε όλους αυτούς που είναι ή που δηλώνουν μεταρρυθμιστές» διευκρίνισε.
Τόνισε ακόμη ότι αυτή η συμμαχία «δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει με κανένα τρόπο τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας, δεν μπορεί δηλαδή να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Ένωση Κεντρώων».