Αθλητικά
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 22:36

Βόλεϊ: Οριστικοποιήθηκε η πρώτη πεντάδα, υποβιβάστηκε η Λαμία

Ο Ολυμπιακός νίκησε πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά τον ΠΑΟΚ την τελευταία διετία, καθώς επιβλήθηκε του «Δικέφαλου» με 3-0 στο κλειστό του Ρέντη, στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η (προτελευταία) αγωνιστική στην Α1 Ανδρών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά τον ΠΑΟΚ την τελευταία διετία, καθώς επιβλήθηκε του «Δικέφαλου» με 3-0 στο κλειστό του Ρέντη, στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η (προτελευταία) αγωνιστική στην Α1 Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την τρίτη φετινή νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις επί του πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας, αφού είχαν προηγηθεί εκείνες με 3-1 στο κλειστό της Πυλαίας, στον πρώτο γύρο και το 3-2 στον τελικό του Λιγκ Καπ, στη Σύρο.

Τα... ραντεβού των δύο συλλόγων έχουν όμως πολύ συνέχεια ακόμη, αφού το ερχόμενο Σάββατο θα τεθούν αντιμέτωποι εκ νέου στον ημιτελικό του φάιναλ 4 στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί στα πλέι οφ, που σημαίνει ότι μαζί με το παιχνίδι του Κυπέλλου χρειαστεί να παίξουν άλλους έξι αγώνες, αφού η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες.

Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο είχε κριθεί πάντως νωρίτερα, μετά το βαθμό που άφησε η Κηφισιά στη Θεσσαλονίκη νικώντας 3-2 τον Ηρακλή, καθώς ασχέτως αποτελέσματος στο ντέρμπι η ομάδα των βορείων προαστίων θα ήταν δεύτερη.

Ο «Γηραιός» βρέθηκε να προηγείται με 2-1 και παρά την ήττα πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που τον φέρνει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία, μέσω της κατάκτησης της 9ης θέσης. 

Πολύτιμο... δίποντο ύστερα από δύο ανατροπές στα σετ πήρε ο Άρης επί του Παμβοχαϊκού στο Βραχάτι. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 3-2, μείωσαν στους 5 βαθμούς τη διαφορά από την Ορεστιάδα και στους 6 από τον Ηρακλή και ελπίζουν ότι με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο τέλος της κανονικής περιόδου θα ανανεώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή, μέσω των πλέι άουτ.

Όπως στον α΄ γύρο στην Αλεξανδρούπολη, έτσι κι απόψε ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον Εθνικό. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου φάνηκε συνεπής στο ραντεβού με την 5η θέση, που εξ αρχής ήταν στους στόχους της (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη) και θα παίξει στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πλασαρίστηκε σίγουρα στην 7η θέση και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει την 6η από τον Παμβοχαϊκό, ενώ σε ισοβαθμία του Εθνικού με την Παναχαϊκή η ομάδα του Έβρου έχει πλεονέκτημα.

Η Παναχαϊκή συνέχισε το νικηφόρο σερί της και με το 3-0 επί της Λαμίας σημείωσε την ένατη φετινή νίκη, που της εξασφάλισε παραμονή στην Α1. Αντίθετα, η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε κάθε ελπίδα για παραμονή, ακόμη και μέσω των πλέι άουτ και θα υποβιβαστεί μετά από ενδεκαετή παρουσία στην επαγγελματική κατηγορία.