Αθλητικά
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 19:14

Μπάσκετ: Άλωσε την Πυλαία το Λαύριο, «αντίο» στην τρίτη θέση είπε η ΑΕΚ

Το εκπληκτικό Λαύριο πέτυχε τη νίκη όχι μόνο της 23ης αγωνιστικής αλλά κατά πάσα πιθανότητα και της χρονιάς, καθώς νίκησε τον ΠΑΟΚ με 75-69 στη Θεσσαλονίκη και εκτός μεγάλου απροόπτου διασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία.

Το εκπληκτικό Λαύριο πέτυχε τη νίκη όχι μόνο της 23ης αγωνιστικής αλλά κατά πάσα πιθανότητα και της χρονιάς, καθώς νίκησε τον ΠΑΟΚ με 75-69 στη Θεσσαλονίκη και εκτός μεγάλου απροόπτου διασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία.

Από εκεί και ύστερα, η ΑΕΚ γνώρισε δεύτερη συνεχή ήττα χάνοντας μετά τον Ολυμπιακό και από το Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα ο Άρης, που πέρασε από την Πάτρα, να «κλειδώσει» την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ - Στην Πυλαία, οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ στα πρώτα 30 λεπτά και εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους στην τελευταία περίοδο, όταν έτρεξαν σερί 11-0, προσπέρασαν τον «Δικέφαλο» και τον φόρτωσαν με άγχος πριν φτάσουν στο «διπλό» με κορυφαίους τους Μπολντς (20 πόντοι), Κέσελι (13π.) και μοναδικό διακριθέντα των γηπεδούχων τον Χάτσερ (14π.). 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν οι (περίπου 20) φίλοι του Λαυρίου πανηγύρισαν για τη νίκη της ομάδας τους και ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, για να αποφευχθούν τα χειρότερα με τη φυγάδευση των εκδρομέων από την αστυνομία.

Ανάλογης σημασίας νίκη, όμως, πέτυχε ο έτερος «νεοφώτιστος» Αρκαδικός, που επιβλήθηκε με 79-66 των Τρικάλων σημειώνοντας την έκτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.  

Η ομάδα της Τρίπολης άφησε μοναδική ουραγό την Καβάλα και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει για την παραμονή με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο Καββαδάς (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) έκανε ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι για τους Αρκάδες, ενώ για τους Θεσσαλούς από 14 πόντους είχαν οι Μπράουν Τζόουνς και 13 ο Σόκο

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΕΚ, ΤΡΙΤΟΣ Ο ΑΡΗΣ - Στο Ρέθυμνο, η ΑΕΚ αυτοκτόνησε για δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι χάνοντας από την ομώνυμη ομάδα με 69-70, παρότι οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς προηγήθηκαν ακόμη και με 12 πόντους, δέχθηκαν το τρίποντο - μαχαιριά του Κάρτερ για το 70-69, αλλά ακόμη κι έτσι μπορούσαν να νικήσουν.

Η ομάδα της Κρήτης αστόχησε σε τρίποντα που επιχείρησαν οι Θεοδωρίδης και Μάντεν, ο Χάροου έχασε λέι απ (!) και η Ένωση είχε το τελευταίο σουτ αλλά και την τύχη του αγώνα στα χέρια της, αλλά ο Καλαμπόκης αστόχησε τόσο στην πρώτη προσπάθειά του (drive) όσο και στο σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια από τη γωνία. 

Ο Μαυροκεφαλίδης είχε 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ αλλά όχι και ανάλογη βοήθεια, ενώ για τους γηπεδούχους, που παραμένουν στη διεκδίκηση της έκτης θέσης, ξεχώρισαν οι Μάντεν με 16 και Σάφτενααρ με 14 πόντους. 

Η ήττα της ΑΕΚ διόλου δυσαρέστησε πάντως τον Άρη, που πέρασε από την Πάτρα με 73-65 απέναντι στον γηπεδούχο Απόλλωνα, σημείωσε την ένατη σερί νίκη στην Α1 και ουσιαστικά «καπάρωσε» την τρίτη θέση, έχοντας για κορυφαίους τους ΜακΝιλ (17π.) και Χάγκινς (14π.).

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός δεν είχε διάθεση για «δώρα», ήταν σοβαρός και νίκησε την Καβάλα με 98-79 σπρώχνοντας τους Μακεδόνες στην Α2. Ο Ρέλεφορντ συνέχισε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης και με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, 16 έβαλε ο Άχονεν, ενώ από τους «Αργοναύτες» διακρίθηκε ο Κρομά με 18 πόντους.