Αθλητικά
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 23:36

Euroleague: Άνετη νίκη με Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ (5η νίκη σε 11 ματς του Top 16) με 74-59 κι έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play offs της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ (5η νίκη σε 11 ματς του Top 16) με 74-59 κι έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play offs της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που θέλουν για να διεκδικήσουν έως το τέλος το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και, πλέον, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης Μαρτίου με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πάλι στο κλειστό του Φαλήρου.

Κορυφαίος των νικητών σε ένα ακόμη ματς ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους, ενώ με 11 τελείωσε τον αγώνα ο Κώστας Παπανικολάου. Από τη Ζαλγκίρις, που αποκλείστηκε και μαθηματικά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ίαν Βουγιούκας με 14 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο Γιανκούνας.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα το ματς προηγήθηκε με 13-8, αλλά χαλάρωσε στα τελευταία 3 λεπτά της περιόδου και το 10λεπτο έκλεισε με τους Λιθουανούς να προηγούνται (15-14).

Παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλλε η Ζαλγκίρις στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο στα τελευταία δύο λεπτά να ξεφύγουν αρχικά με 7 πόντους (37-30) και να μπουν στ΄ αποδυτήρια με τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (39-30).

Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός, που είχε βρει ρυθμό, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι. Η άμυνα ζώνης των Λιθουανών σταμάτησε να αποδίδει, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού έβρισκαν το δρόμο από μέση και μακρινή απόσταση κι έτσι πολύ γρήγορα η διαφορά έφτασε και στους 19 πόντους (56-37), με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να «παραδίδει τα όπλα».

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Παίχτηκε ανοιχτό μπάσκετ κι από τις δύο ομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν άνετα τη νίκη με 74-59.