Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 13:47

Champions League: Τιτανομαχία στο Μόναχο, φαβορί για οκτάδα η Μπαρτσελόνα

Η οκτάδα της προημιτελικής φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε με τις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Μπάγερν-Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ (21:45), οι οποίες θα δώσουν τα τελευταία εισιτήρια για την οκτάδα.

Η οκτάδα της προημιτελικής φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε με τις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Μπάγερν-Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ (21:45), οι οποίες θα δώσουν τα τελευταία εισιτήρια.

Η μεγάλη μάχη αναμένεται στο Μόναχο, αφού το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης στο Τορίνο (2-2) άφησε «ανοιχτούς λογαριασμούς» ανάμεσα στους δύο σπουδαίους συλλόγους.

Αντίθετα, στο «Καμπ Νου» η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους Άγγλους, που είχαν χάσει στην έδρα τους με 0-2 κι αυτό το σκορ δεν ανατρέπεται, τουλάχιστον όχι όταν απέναντί του έχεις την Μπαρτσελόνα και μάλιστα γηπεδούχο.

Στο παιχνίδι της Βαυαρίας, η φιλοξενούμενη Γιουβέντους ταξίδεψε με πολύ σημαντικές απουσίες που ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές, αφού εκτός των πλάνων του Μαξ Αλέγκρι βρίσκονται οι τραυματίες Ντιμπάλα, Μαρκίζιο, Κιελίνι, Κάσερες και αμφίβολος είναι ο Μάντζουκιτς.

Από την πλευρά των γηπεδούχων, τα προβλήματα του Πεπ Γκουαρντιόλα εντοπίζονται στην άμυνα καθώς έχει εκτός με τραυματισμούς Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ και ανέτοιμο τον Χάβι Μαρτίνεθ, επιστρέφει όμως ο Ριμπερί.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη στα 37 τελευταία παιχνίδια, είναι η κάτοχος του τροπαίου και θα διεκδικήσει την είσοδο στα προημιτελικά για ένατη στη σειρά χρονιά και συνολικά 20ή, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται κοντά στον αποκλεισμό τους από την οκτάδα για έκτη συνεχή περίοδο.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τον Αρσέν Βενγκέρ καθώς δεν έχει στη διάθεσή του Τσεχ, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Ροσίτσκι και Όξλεϊντ-Τσάμπερλεν. Από την άλλη πλευρά, ο Πικέ θα είναι απών (τιμωρημένος) και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Ματιέ για να κάνει δίδυμο με τον Μασεράνο.