Κόσμος
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2005 16:55

Βενεζουέλα: Νεκροί και οι 160 επιβαίνοντες από τη συντριβή του MD-82

Δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των 152 επιβατών -στο Παρίσι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκανε λόγο για 153 επιβάτες- και των οκτώ μελών του πληρώματος του αεροσκάφους MD-82 της κολομβιανής εταιρείας West Caribbean, που συνετρίβη στη Βενεζουέλα, ανακοινώθηκε από τις αρχές στη Μποκοτά.

Σύμφωνα με το Reuters, όλοι οι επιβάτες ήταν από τη Μαρτινίκα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας ανέφερε ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία όταν διαπιστώθηκε για πρώτη φορά το μηχανικό πρόβλημα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/16/1080144.htm , θέλοντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Μαρακαϊμπο, αλλά συνετρίβη στην ορεινή περιοχή Σιέρα Περίχα.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου, αλλά αμέσως σταμάτησε ο ένας κινητήρας και επτά λεπτά αργότερα ο άλλος.

Οπως ανέφερε επίσημη πηγή στη Μποκοτά, οι πυροσβέστες δεν βρήκαν επιζώντες, ενώ δύσκολο είναι το έργο των σωστικών συνεργείων, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, και η βλάστηση είναι πυκνή.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα της ίδιας εταιρείας μέσα σε πέντε μήνες. Τον Μάρτιο ένα δικινητήριο Let-410 είχε συντριβεί σε ορεινή περιοχή μετά την απογείωσή του από το νησί Προβιντάνς και είχαν σκοτωθεί έξι από τους 12 επιβάτες και τα δύο μέλη του πληρώματος.Το αεροπλάνο είχε παρουσιάσει προβλήματα.