Αθλητικά
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 10:34

Γ.Μπαρτζώκας: «Η πορεία της Λοκομοτίβ είναι η καλύτερη απάντηση»

Η πορεία του με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν αποτελεί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που είπαν διάφορα μετά την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό.

Η πορεία του με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν αποτελεί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που είπαν διάφορα μετά την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό.

Ο 'Ελληνα τεχνικός οδηγεί τη ρωσική ομάδα με μαθηματική ακρίβεια προς τα play offs της Euroleague, μετά και το χθεσινό «διπλό» στην Πόλη επί της Αναντολού Εφές. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε ότι από την ώρα που έφυγε από τον Ολυμπιακό εκτίμησε περισσότερο τον εαυτό του: «Αποχώρησα για λόγους αξιοπρέπειας από τον Ολυμπιακό. Από τότε εκτίμησα περισσότερο τον εαυτό μου και με την πορεία της Λοκομοτίβ έδωσα την απάντησή μου».

Αφού παραδέχθηκε ότι «έδω πεθυμήσει πολλά πράγματα στην χώρα μας», στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει στο εξωτερικό: «Δεν μιλάω ρώσικα, οπότε δεν ξέρω τι γράφεται, αλλά ακόμη κι αν γράφεται δεν υπάρχουν τόσα ΜΜΕ όπως στην Ελλάδα, ειδικά οπαδικά. Αυτό που μας λείπει είναι η αθλητική κουλτούρα. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο αθλητισμός, αλλά μόνο οι νίκες. Είμαστε και διχαστικοί σαν λαός. Στη Λοκομοτίβ Κουμπάν έχουμε το πιο πιστό κοινό στη VTB League. Ο κόσμος, όμως, δεν χειροκροτά μόνο την ομάδα μας ακόμη κι όταν χάνει, αλλά και τον αντίπαλο. Για μένα αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό να το ζήσω. Ακόμη και στην Τουρκία το είδα αυτό. Παίξαμε χθες με την Εφές και όταν αποχωρούσαν από το γήπεδο παρότι έχασαν και σχεδόν είναι εκτός play offs ο κόσμος τούς χειροκρότησε πολύ θερμά». 

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό είπε: «Εκτίμησα τον εαυτό μου όταν έφυγα. Για μένα ήταν ζήτημα αξιοπρέπειας. Η πρόσληψή μου στον Ολυμπιακό ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, τολμώ να πω μεγαλύτερη ακόμη και από την κατάκτηση της Euroleague. Τη μέρα που έφυγα, όμως, εκτίμησα πολύ περισσότερο τον εαυτό μου, αφήνοντας πολλά χρήματα από το συμβόλαιό μου και παρότι ήμουν πολύ αισιόδοξος για την ομάδα εκείνης της χρονιάς. Το πόσο πολύ πιστεύει ο καθένας στον εαυτό του μπορεί να το δείξει όταν του δοθεί η ευκαιρία. Είμαι ευγνώμων γιατί μέσω της Λοκομοτίβ μού δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω ξανά στην Ευρωλίγκα και να δείξω το έργο μου. Αυτό το έργο έχει ανατρέψει τις πεποιθήσεις κάποιων ανθρώπων για το αν είμαι ηττοπαθής, σχετικός ή άσχετος. Ήταν μια απάντηση».