Πολιτική
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2005 19:22

ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια άσκησης κηδεμονίας στη δικαιοσύνη

«Σε άσχετο νομοσχέδιο για τους «εξωτερικούς φρουρούς» των φυλακών ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε την Παρασκευή το βράδυ, δωδεκασέλιδη τροπολογία με την οποία επιχειρεί να κατεδαφίσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων. Δεν προϋπήρξε κανένας κοινοβουλευτικός θεσμικός διάλογος για ένα τόσο σημαντικό θέμα και οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους», δήλωσε ο συντονιστής του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σχετικά με την τροπολογία για «Το αυτοδιοίκητο των Δικαστηρίων της χώρας» http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/22/1081584.htm στο νομοσχέδιο που συζητείται αύριο στη Βουλή.

Ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτει ότι «δεν υπήρξε κανένας επείγον λόγος γι’ αυτή την ακατανόητη σπουδή στη μέση του καλοκαιριού.

Μέσα, όμως, από πλήθος περιττών ή μη ιδιαίτερα σημαντικών ρυθμίσεων αποκαλύπτεται ο αληθινός στόχος της τροπολογίας αυτής: να παραταθεί για έναν ολόκληρο χρόνο, αφού η θητεία τους λήγει τον επόμενο μήνα, η θητεία των προϊσταμένων-διευθυνόντων των μεγάλων Εισαγγελιών της χώρας. Η Κυβέρνηση θέλει να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Δεν θέλει εκλογές. Δεν θέλει αλλαγές. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν αντιλαμβάνεται όμως ο αξιότιμος υπουργός Δικαιοσύνης ότι, με τη σπουδή και τη στόχευση αυτή εκθέτει συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς ; Όταν μάλιστα αυτοί «χειρίζονται» ή βραδύνουν να «χειριστούν» συγκεκριμένες «ευαίσθητες» υποθέσεις;

... Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία φάση της κυβερνητικής προσπάθειας να ασκήσει κηδεμονία στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Θα αποτύχει».