Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, διαμέσου της τέχνης, για θέματα trafficking και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η έκθεση «Re - flower» παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ομώνυμου δημιουργικού εργαστηρίου photo - therapy για γυναίκες - θύματα trafficking και sex workers, που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Αθήνας.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, διαμέσου της τέχνης, για θέματα trafficking και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η έκθεση «Re - flower» παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ομώνυμου δημιουργικού εργαστηρίου photo - therapy για γυναίκες - θύματα trafficking και sex workers, που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Αθήνας.
Η έκθεση εγκαινιάζεται στο κτήριο της οργάνωσης «Στρατός της Σωτηρίας», σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τη βραδιά των εγκαινίων, υπό τους soul - full ήχους της dj Ανδρομάχης, θα λειτουργεί διαδραστικός φωτογραφικός θάλαμος, όπου το κοινό, με μεθόδους video therapy, θα μπορεί να αφήσει το μήνυμά του για τις γυναίκες του εργαστηρίου, καθώς και άλλα εικαστικά δρώμενα.
«Είμαστε όλοι Πολίτες»
To Re - flower Project χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το εργαστήριο υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΜΑΚΑ, ως κομμάτι του ευρύτερου προγράμματος «Τhe Attendants», και λαμβάνει χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2015, στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στις γειτονιές όπου οι συμμετέχουσες γυναίκες ζουν και εργάζονται. Το εργαστήρι φιλοξενείται στην οδό Σατωβριάνδου, στο κτήριο της οργάνωσης «Στρατός της Σωτηρίας».
Εκεί, στα πλαίσια του «Green Light Project», η οργάνωση έχει στόχο να δημιουργήσει μελλοντικά ένα κέντρο ημέρας και υποδοχής της ευπαθούς αυτής ομάδας (με υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, νομική βοήθεια από διαφορετικές οργανώσεις κ.ά.). Στον χώρο, εκτός από την ΑΜΑΚΑ και τον Στρατό Σωτηρίας, ήδη δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα.
Σαν να μοιράζεται μέρος της πραγματικότητάς τους
Η τοποθεσία του χώρου δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα σε όλη την προσπάθεια, καθώς τα προβλήματα και οι συνθήκες του πληθυσμού βιώνονται με πολύ έντονο τρόπο. Σε αυτήν ακριβώς την τοποθεσία, επιλέχθηκε να γίνει και η έκθεση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου, καθιστώντας τον ίδιο τον χώρο μέρος της έκθεσης. Ο θεατής, θα κληθεί να περπατήσει στους ίδιους δρόμους που οι κοπέλες εργάζονται. Ενώ, μπαίνοντας στο κτήριο, θα είναι σαν να μοιράζεται μέρος της πραγματικότητάς τους, μέσα από φωτογραφίες, κείμενα και ηχητικά ντοκουμέντα που οι ίδιες επιμελήθηκαν. Παράλληλα, στον χώρο, θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό από τη «Θετική Φωνή», για ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και τη σεξουαλική αγωγή και υγεία.
Πληροφορίες
Κτήριο της οργάνωσης «Στρατός της Σωτηρίας»: Σατωβριάνδου 34 - Αθήνα (σταθμός Μετρό: Ομόνοια). Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 15.00 - 20.00, Σάββατο και Κυριακή: 11.00 - 20.00.
naftemporiki.gr