Πολιτική
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2001 08:05

Ανασχηματισμός στη Νέα Δημοκρατία, συνεδριάζει η Κ.Ο.

Ανασχηματισμός αναμενόταν από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στη Ρηγίλλης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει σχετικά με τις οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες θα γίνουν σε δύο επίπεδα. Πρώτον θα θεσμοθετηθεί ο λεγόμενος «Πρωϊνός Καφές», όργανο στο οποίο θα μετέχουν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Μιχάλης Λιάπης και ο Σταύρος Δήμας, θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα και πρόκειται να ασχολείται με θέματα επικοινωνίας και πολιτικής τακτικής.

Δεύτερος, έρχεται ο ανασχηματισμός των τομεαρχών, ο οποίος θα είναι δομικός και οι τομεάρχες με την πλήρη αλλαγή του σχήματος θα ανέρχονται σε 20 και θα έχει περίπου κυβερνητικό χαρακτήρα. Με αυτήν την μορφή θα αξιοποιηθούν περισσότεροι βουλευτές, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την εκλογή τομεαρχών, πρόταση που έχει συζητηθεί και από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά έχει μερικά μειονεκτήματα.

Η ακριβής ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά εντοπίζεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.