Κόσμος
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 10:37

Κύπρος: «Οι εφτά πληγές του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας»

Επιστολή του υπεύθυνου του τομέα αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, Χαράλαμπου Χατζηγεωργίου, προς τον υπουργό Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου αποκαλύπτουν σήμερα οι εφημερίδες «Πολίτης» και «Η Σημερινή».

Επιστολή του υπεύθυνου του τομέα αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, Χαράλαμπου Χατζηγεωργίου, προς τον υπουργό Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου αποκαλύπτουν σήμερα οι εφημερίδες «Πολίτης» και «Η Σημερινή». Στην επιστολή του, που έχει ημερομηνία 1η Νοεμβρίου 2004, ο κ. Χατζηγεωργίου υποδεικνύει «εφτά πληγές» του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας:

- Ανεξέλεγκτες αδειοδοτήσεις χειριστών αεροσκαφών

- Χοντρές παρανομίες από ιθύνοντες του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας

- Πλασματικές παρουσιάσεις ενώπιον των αρμοδίων της JAA(Συνδυασμένες Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας)

- Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα

- Στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας ευνοούσαν την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ»

- Λειτουργία σχολών χειριστών αεροσκαφών χωρίς άδεια

- Παρεμβάσεις συντεχνιών στην πλήρωση κενών θέσεων

Εξάλλου, η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο: «Στο έλεος της τύχης», αναφέρεται σε τρία έγγραφα, που φέρνει στη δημοσιότητα για κενά στα θέματα ασφάλειας πτήσεων και τις προειδοποιήσεις προς τους αρμοδίους.

Η εφημερίδα γράφει ότι τόσο ο υπεύθυνος του τομέα αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, όσο και τουλάχιστον δυό άλλα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας προειδοποιούσαν επανειλημμένα τους αρμοδίους.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εντοπίστηκε στην Γερμανία η κόρη του Γερμανού πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας γενετικό υλικό, για να ταυτοποιηθεί με την μέθοδο του DNA ποιο από τα μη αναγνωρισμένα πτώματα ανήκει στον Γερμανό κυβερνήτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στο χώρο του τραγικού δυστυχήματος και έχουν τοποθετηθεί σε πενήντα κιβώτια είναι και ένα δαχτυλίδι το οποίο από πληροφορίες του συγγενικού περιβάλλοντος του Γερμανού πιλότου πρέπει να ανήκει σε αυτόν.

Τα τελικά αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών με την μέθοδο του DNA για την ταυτοποίηση του πτώματος του Γερμανού πιλότου, θα είναι έτοιμα τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ