Αθλητικά
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 19:56

Μπάσκετ: Ζωντανός ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ο Απόλλωνας «δάμασε» την Κηφισιά

Ο ΠΑΟΚ έσπασε την «κατάρα» των έξι συνεχών ηττών στην Α1 και έφυγε με δύσκολη αλλά μεγάλη νίκη από την Τρίπολη (68-66) επί του Αρκαδικού, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έσπασε την «κατάρα» των έξι συνεχών ηττών στην Α1 και έφυγε με δύσκολη αλλά μεγάλη νίκη από την Τρίπολη (68-66) επί του Αρκαδικού, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο «Δικέφαλος» είχε και σήμερα απόντες τους Σχορτσανίτη, Βασιλειάδη αλλά βρήκε τις λύσεις στο πρόσωπο του Τέπιτς κατά κύριο λόγο  (15 πόντοι) και στους Μαργαρίτη (14π.) Χάτσερ (13π.).

Οι Αρκάδες, από την πλευρά τους, πάλεψαν ως το τέλος το παιχνίδι και με κορυφαίο τον Τζόουνς (18 πόντοι) απείλησαν τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν άντεξαν να το πάνε ως το τέλος.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός επιβλήθηκε 79-69 των Τρικάλων επιστρέφοντας στις νίκες και καλύπτοντας τη διαφορά των τριών πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στον αγώνα της Θεσσαλίας.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε η τριπλέτα των Λιούις, Γεωργαλλή και Ρέλεφορντ που σκόραραν από 14 πόντους, ενώ για το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη ο Σόκο ήταν και πάλι εξαιρετικός (25 πόντοι), αλλά δεν είχε ανάλογη συμπαράσταση.

Νίκη και για το Ρέθυμνο με 75-67 επί του Κοροίβου στο «Μελίνα Μερκούρη», με τους Κρήτες να παραμένουν στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ.

Αντίθετα, η ομάδα της Αμαλιάδας πλέον βρίσκεται σε δυσχερή βαθμολογική θέση. Για το Ρέθυμνο πρώτοι σκόρερ ήταν οι Γιαννόπουλος με 18 και Χάροου με 16 πόντους, ενώ για το συγκρότημα της Ηλείας ο Τσάπιν είχε 14 πόντους.

Επιστροφή στις νίκες και για τον Απόλλωνα, που εκμεταλλεύτηκε την έδρα του για να νικήσει στην Πάτρα τη δυνατή Κηφισιά με 73-66.

Πρώτος σκόρερ των Πελοποννήσιων ήταν ο Μέιερ με 17 πόντους, αλλά πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του Βεργίνη, που σκόραρε τους 10 από τους συνολικά 15 πόντους του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Για την Κηφισιά, ο Χογκ μέτρησε 22 πόντους και 13 ριμπάουντ.