Αθλητικά
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 19:25

Μπάσκετ: Νίκησαν και ελπίζουν Αρκαδικός - Λαύριο

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 20ή αγωνιστική στην Α1 Ανδρών, που χαρακτηρίστηκε από το εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Αμαλιάδα και τις πολύ σημαντικές νίκες των Λαυρίου, Αρκαδικού και Τρικάλων.

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 20ή αγωνιστική στην Α1 Ανδρών, που χαρακτηρίστηκε από το εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Αμαλιάδα και τις πολύ σημαντικές νίκες των Λαυρίου, Αρκαδικού και Τρικάλων.

Στην πόλη της Ηλείας ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κόροιβου με 84-65 και συμπλήρωσε 18 συνεχείς νίκες στην Α1, παραμένοντας στην πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό του οποίου υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όσο έπρεπε για να έχουν ένα ήσυχο απόγευμα, κάνοντας δύο εξαιρετικά πεντάλεπτα στη δεύτερη και την τέταρτη περίοδο, έχοντας για κορυφαίους τον Σπανούλη με 16 πόντους και τον Όντομ με 17 (5 τρίποντα), με τον Αμερικανό να κάνει ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Στην Τρίπολη, ο Αρκαδικός σημείωσε την πέμπτη νίκη σε 20 αγώνες επικρατώντας 82-59 του Απόλλωνα Πατρών και ξεπέρασε την Καβάλα στην κατάταξη, συνεχίζοντας να ελπίζει στην παραμονή του. 

Ηγέτης των γηπεδούχων ήταν ο Καββαδάς, που βρίσκοντας χρόνο συμμετοχής και ενεργό ρόλο μετά το δανεισμό του από τον Ολυμπιακό κάνει μεγάλο πρωτάθλημα. Ο δυναμικός σέντερ είχε 23 πόντους με 9/11 δίποντα αλλά και 10 ριμπάουντ, ενώ ουσιαστική βοήθεια πρόσφερε και ο νεοαποκτηθείς Τζόουνς, με 17 πόντους.

Στα Τρίκαλα αναμενόταν ντέρμπι, αντ΄ αυτού όμως είχαμε παράσταση για μια ομάδα και συγκεκριμένα των γηπεδούχων, που συνέτριψαν το Ρέθυμνο με 87-58 για να πάρουν την πρώτη νίκη ύστερα από πέντε συνεχείς ήττες. 

Ο Σόκο ήταν ο κορυφαίος των Θεσσαλών στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό που είχε, σημειώνοντας 22 πόντους, ενώ άλλους 20 πρόσθεσε ο Μπράουν, την ώρα που από την ομάδα της Κρήτης διασώθηκε μόνο ο Στόουν, με 16 πόντους. 

Δυνατά στο παιχνίδι της παραμονής παίζει πια και το Λαύριο, που έκανε τον Κολοσσό «πελάτη» φέτος καθώς μετά τη νίκη του πρώτου γύρου στη Ρόδο, νίκησε απόψε τους «θαλασσί» και στην έδρα του, με 84-73.

Ο Κέσελ αναδεικνύεται σε σπουδαία μεταγραφή και είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά και οδηγεί την ομάδα του με ασφάλεια, καθώς ο Σέρβος φόργουορντ ήταν κι απόψε ο κορυφαίος του Λαυρίου, σκοράροντας 21 πόντους.

Πολύ καλός για άλλο ένα ματς ήταν και ο Μπολντς (17 πόντοι), ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Ρέλεφορντ με 19 και Λαρεντζάκης με 18 πόντους.