Πολιτική
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 19:09

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Τα προβλήματα των δημοσίων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας κατέγραψε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπεύθυνο του τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφθηκε σήμερα τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το πανεπιστημιακό και το νομαρχιακό.

Το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν σε οργανωτική συνάντηση για θέματα υγείας που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λάρισας με τη συμμετοχή γιατρών και άλλων εργαζομένων στο χώρο της υγείας, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, φοιτητών ιατρικής και γενικότερα του υγειονομικού κόσμου της Θεσσαλίας. Είναι η δεύτερη τέτοια συνάντηση που πραγματοποιείται. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου στο Ηράκλειο, ενώ τις επόμενες εβδομάδες ανάλογες συναντήσεις θα οργανωθούν στην Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και εντέλει στη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία της Διάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία.

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στα νοσοκομεία της Λάρισας ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας σημειώνοντας πως «με τη μέθοδο της επικοινωνιακής υπερκινητικότητας και με το βλέμμα στραμμένο στο Δήμο Αθηναίων ο κ. Κακλαμάνης προσπαθεί μάταια να συγκαλύψει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, όπου τα προβλήματα ξεσπούν καθημερινά και κυριαρχούν πλέον στα Μέσα Ενημέρωσης».

«Η κυβέρνηση βρίσκεται ουσιαστικά στο μέσον της θητείας της και παρήλθε πλέον οριστικά η εύκολη φάση της “αντιπολίτευσης προς την αντιπολίτευση” και της μετακύλισης των ευθυνών στο ΠΑΣΟΚ. Όπως είπαμε, η μέθοδος της κατσαρίδας που εφάρμοσε η Ν.Δ. τώρα πλέον εκδικείται», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

«Χωρίς προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να μπορούν να ανοίξουν κατασκευασμένες και εξοπλισμένες μονάδες, κλινικές και πτέρυγες, χωρίς πραγματική παρέμβαση στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Εκείνο που έχει καταφέρει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες είναι η ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση του δημόσιου τομέα της υγείας και η διαμόρφωση όσο γίνεται πιο προνομιακών όρων υπέρ του ιδιωτικού τομέα σε κρίσιμα θέματα στα οποία παρατηρείται και υψηλό ποσοστό ιδιωτικής δαπάνης. Η δημιουργία τέτοιων συντριπτικά άνισων όρων ανταγωνισμού του ιδιωτικού σε βάρος του δημόσιου τομέα υγείας με τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία να είναι βασικοί χρηματοδότες του ιδιωτικού τομέα είναι παράλογη και απαράδεκτη», πρόσθεσε o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.