Πολιτική
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 15:57

Επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης από το δήμο Αθηναίων

Επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, που απευθύνονται σε ανέργους και αφορούν τις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο του 2005 και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, καθώς και σε άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στόχος των προγραμμάτων είναι η κατάρτιση των συμμετεχόντων σε βασικές δεξιότητες χρήσης τεχνολογικών πληροφοριών και επικοινωνιών.

Τα προγράμματα είναι συνολικά 12 και τα 6 από αυτά θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και τα υπόλοιπα 6 τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Τα τμήματα αποτελούνται από 20 άτομα και η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 100 διδακτικές ώρες. Στους καταρτιζόμενους θα καταβληθεί μικτό επίδομα 2 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης, ενώ το επίδομα σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είναι 5 ευρώ.

Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2004-2006 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ο συνολικός αριθμός των καταρτιζομένων ανέρχεται σε 236 άτομα

Τα δικαιολογητικά για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής είναι τα εξής:

1. Αίτηση συμμετοχής, που διατίθεται από το ΚΕΚ.

2. Κάρτα ανεργίας επικυρωμένη.

3. Βιογραφικό σημείωμα.

4. Μία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.

5. Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

6. Παραπεμπτικό σημείωμα από τους εργασιακούς συμβούλους των ΚΠΑ-ΟΑΕΔ.

7. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.

8. Επικυρωμένα δικαιολογητικά εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόμιμης απαλλαγής από αυτές.

9. Επικυρωμένα δικαιολογητικά ένταξης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

10. Υπεύθυνη δήλωση.

· Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων, Φαβιέρου 5 και Μάγερ, 10438 Αθήνα, Τηλ: 210-5221047.