Κόσμος
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 20:41

Περισσότεροι από 125 νεκροί στο Μισισιπί

Περισσότεροι από 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Μισισιπί μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα, ανακοινώθηκε σήμερα από τοπικές εφημερίδες, που επικαλούνται αξιωματούχους της περιοχής.

Μόνο στην κομητεία του Χάρισον όπου βρίσκονται οι πόλεις Γκάλφπορτ και Μπιλόξι -πόλεις που βρίσκονται ακριβώς στις όχθες του ποταμού Μισισιπί- έχουν χάσει τη ζωή τους εκατό άνθρωποι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στην κομητεία του Χάνκοκ, βορειοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, περισσότεροι από δεκαπέντε πολίτες αγνοούνται, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της κομητείας.

Τουλάχιστον άλλοι 13 πολίτες έχουν βρεθεί νεκροί σε διάφορες άλλες περιοχές του Μισισιπί, σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες.

Οι όχθες του ποταμού Μισισιπί έχουν καταστραφεί σε μήκος τουλάχιστον 40-50 χιλιομέτρων ενώ το 90% των κτιρίων της ευρύτερης περιοχής έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Από οικονομικής άποψης οι ζημιές είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από αυτές του τυφώνα Καμίλ που έπληξε την περιοχή τον Αύγουστο του 1969 και προκάλεσε το θάνατο 144 πολιτών στο Μισισιπί και άλλων τόσων στις γειτονικές πολιτείες.