Αθλητικά
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 00:58

Βόλεϊ: «Λύγισε» ο Εθνικός στην Πορτογαλία

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι απέναντι στην Μπενφίκα, στον πρώτο αγώνα με την πορτογαλική ομάδα για τους «8» στο Τσάλεντζ Καπ Ανδρών, αλλά παρότι κατάκτησε το πρώτο σετ δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν τη νίκη με 3-1.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι απέναντι στην Μπενφίκα, στον πρώτο αγώνα με την πορτογαλική ομάδα για τους «8» στο Τσάλεντζ Καπ Ανδρών, αλλά παρότι κατάκτησε το πρώτο σετ δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν τη νίκη με 3-1.

Η ομάδα του Έβρου «καθήλωσε» με το ωραίο παιχνίδι της τους γηπεδούχους και με τους Μιγιαήλοβιτς, Φόγερ να κάνουν καλό παιχνίδι στην επίθεση προηγήθηκε 1-0 κατακτώντας το σετ με 25-18. Στη συνέχεια όμως η απόδοση της ελληνικής ομάδας έπεσε ανεξήγητα, κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Πορτογάλοι για να πάρουν τα επόμενα τρία σετ και μαζί τη νίκη με 3-1.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 2 Μαρτίου. Για να πάρει την πρόκριση η ελληνική ομάδα θα πρέπει να νικήσει δίνοντας μάξιμουμ ένα σετ στην Μπενφίκα, δηλαδή 3-0 ή 3-1, για να μπορέσει στη συνέχεια να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εν τω μεταξύ, στο Κύπελλο Γυναικών Ολυμπιακός και ΑΕΚ εξασφάλισαν θέση στο φάιναλ 4 νικώντας με 3-0 τη Θέτιδα Βούλας και τον Αίαντα Ευόσμου, αντίστοιχα. Το βράδυ της Πέμπτης (19:00) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Θήρας στο ντέρμπι των προημιτελικών, ενώ το τέταρτο εισιτήριο θα πάρει ο νικητής του αγώνα Ελπίδα Αμπελοκήπων-Ηλιούπολη.