Πολιτική
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά το βράδυ τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί, τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανώς από το βράδυ στα νότια, τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από αργά το απόγευμα βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Σάββατο στη Δυτική Ελλάδα η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, σταδιακά όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο, θυελλώδεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά τόπους στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.