Αθλητικά
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 22:42

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να σέβονται τον Ολυμπιακό»

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και δεν το έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (85-92).

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και δεν το έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (85-92).

Αφού έδωσε συγχαρητήρια στην αντίπαλο της ομάδας του, ο προπονητής του Ολυμπιακού... πέρασε στην αντεπίθεση: «Δε νομίζω ότι το αποψινό αποτέλεσμα μας δίνει αυτό που αξίζαμε να πάρουμε. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία και όχι μόνο απο το σημερινό παιχνίδι», είπε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών και συνέχισε:

«Δεν είναι το μόνο παιχνίδι που έχουμε παράπονα ως τώρα. Σεβόμουν τους διαιτητές και την Ευρωλίγκα και δεν μίλησα. Σήμερα η διαιτησία ήταν με πολύ διαφορετικά κριτήρια. Τελευταία έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα για το πώς αμύνεται ο Ολυμπιακός και σήμερα είδαμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η ιστορία του Ολυμπιακού αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τους διαιτητές. Και για να το αναλύσουμε αυτό, αν δείτε τα στατιστικά, οι δύο ομάδες σκόραραν ίδια δίποντα, ο Ολυμπιακός είχε παραπάνω τρίποντα και όλη η διαφορά ήταν στις βολές. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι βολές ήταν 25 για την ΤΣΣΚΑ και 8 για τον Ολυμπιακό. Και στο τέλος, όταν εμείς εκτελέσαμε έξι βολές, το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί. Και πάλι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να τους ευχηθώ καλή τύχη».

Σε ερώτηση για κάποια λάθη που έγιναν στην επίθεση, ο κόουτς του Ολυμπιακού απάντησε πως «σίγουρα κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση, αλλά το να σκοράρεις 85 πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε αυτό το γήπεδο δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά στην επίθεση».