Αθλητικά
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 18:03

Στραματσόνι: «Δική μου ευθύνη ο αποκλεισμός της ομάδας»

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο ο Αντρέα Στραματσόνι με δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο ο Αντρέα Στραματσόνι με δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.

Ο Ιταλός τεχνικός επισήμανε πως είναι πάρα πολύ νωρίς για κριθεί η δουλειά του, καθώς βρίσκεται μόλις 3 μήνες στο τιμόνι της ομάδας, ενώ περιμένει αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι. Μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι κάθισα για πολύ ώρα μαζί με τους παίκτες μου στα αποδυτήρια και μπορούσα να διακρίνω ότι άπαντες ήταν σκυθρωποί και απογοητευμένοι γιατί στον Παναθηναϊκό δεν αξίζει να αποκλείεται με αυτόν τον τρόπο.

Στο πρώτο κομμάτι της ομιλίας μου μίλησα για το παιχνίδι και τους είπα κάποια πράγματα που θα μείνουν μεταξύ μας. Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας μου, τους είπα ότι αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δούμε πόσο βαθύ είναι το επίπεδο της ομάδας και πόσο αντέχουμε σαν ομάδα. Και ο μόνος τρόπος που ξέρω στη ζωή μου είναι να δουλεύω σκληρότερα την επόμενη μέρα και να βουλώνω το στόμα μου. Μόνο τα αποτελέσματα μπορούν να κάνουν τους οπαδούς μας ξανά χαρούμενους.»

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος φταίει που η ομάδα αποκλείστηκε από το Κύπελλο απάντησε: «Είμαι ο ηγέτης, ο άνθρωπος που είναι μπροστά, ο καπετάνιος στο πλοίο. Είμαι εδώ για να αναλάβω την ευθύνη, να βγάλω μπροστά τον εαυτό μου. Αυτή είναι η δουλειά μου, αυτή είναι η νοοτροπία μου. Αν κάτι πηγαίνει λάθος όλοι φταίμε με εμένα πρώτο. Πρέπει να δουλέψουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως είμαι εδώ τρεις μήνες. Δεν πρέπει να κριθούμε τώρα. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την δουλειά που κάνουμε. Χτίζουμε κάτι μέχρι σήμερα. Είμαστε δυσαρεστημένοι».

Για την απογοήτευση των οπαδών: «Τους καταλαβαίνω, τους σέβομαι, διότι μας στηρίζουν αρκετά. Πρέπει να παλέψουμε για να τους δείξουμε πως δεν είμαστε η ομάδα του Περιστερίου. Να τους δείξουμε ότι είμαστε μαχητές και ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

Επίσης ξεκαθάρισε πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει όπως ακούστηκε και γράφτηκε μετά το ματς με τον Ατρόμητο: «Η χρονιά δεν τελείωσε. Η δουλειά μου είναι ξεκάθαρη και πρέπει να παραμείνω ευθύς. Δεν είμαι χαζός, ξέρω ότι είναι δύσκολο να χτίσεις σε 90 μέρες. Έχουμε, όμως, ένα πρότζεκτ για το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αλλά δεν μπορούμε να χαλάσουμε ότι φτιάξαμε μέχρι τώρα».

Όσον αφορά το νέο στόχο που μπαίνει: «Όταν υπέγραψα, ο πρώτος στόχος ήταν η επιστροφή στην Ευρώπη. Είτε στο Champions είτε στο Europa League. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε, να έχουμε κάτι ενόψει της νέας σεζόν και να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου. Επίσης αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να παρουσιάσουμε το πλάνο που πρέπει να έχουμε».

Κατέληξε λέγοντας: «Περιμένω αντίδραση από τους παίκτες στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να γυρίσουμε την σελίδα. Δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε πίσω. Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τους οπαδούς μας».