Πολιτική
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2005 11:17

ΥΠΕΞ: Ασφαλείς όλοι οι Έλληνες στις πληγείσες από τον Κατρίνα περιοχές

«Δεν έχει αναφερθεί κανένα δυσάρεστο συμβάν μεταξύ των Ελλήνων, που ζουν στην πληγείσα περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών από τον τυφώνα Κατρίνα και οι ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με τις αμερικανικές, όπου έχουν εντοπίσει Έλληνες, έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του, το πρωί, στη ΝΕΤ, με θέμα την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα η Hellenic Aid, η οποία περιλαμβάνει άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΜΑΚ και ένα ή δυό κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα διαθέτουν ιατρείο και χειρουργείο και θα φιλοξενήσουν ασθενείς και αστέγους.

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, συνεχίζεται η παροχή βοήθειας προς τις ασιατικές χώρες που επλήγησαν από το καταστροφικό τσουνάμι.

«Περνάμε στη δεύτερη φάση βοήθειας με επίκεντρο τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την ανακατασκευή ψαρολίμανων κλπ.», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.