Mag
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 00:12

Το Playboy… φόρεσε κάτι πάνω του

Οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Playboy, με τα μοντέλα του να είναι περισσότερο -αλλά όχι εντελώς- ντυμένα, είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτώντας τη στροφή του διάσημου αντρικού περιοδικού.

Οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Playboy, με τα μοντέλα του να είναι περισσότερο -αλλά όχι εντελώς- ντυμένα, είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτώντας τη στροφή του διάσημου αντρικού περιοδικού.

Το πρώτο τεύχος, αυτό του Μαρτίου, φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το διάσημο μοντέλο του Instagram, Σάρα ΜακΝτάνιελ, αλλά και την εγγονή του συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ντρι.

Σύμφωνα με τους New York Times, το γυμνό δεν εξαφανίστηκε εντελώς από τις σελίδες του περιοδικού, ωστόσο οι φωτογραφίες είναι λιγότερο αποκαλυπτικές και πιο φυσικές, χωρίς να έχουν υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία.

Η αμερικανική εφημερίδα, εξάλλου, καθησυχάζει εκείνους που πίστευαν ότι το νέο Playboy θα ήταν «σαν περιοδικό για αυτοκίνητα… χωρίς αυτοκίνητα», σημειώνοντας ότι οι σημαντικότερες αλλαγές δεν έχουν να κάνουν με το γυμνό, αλλά με το ύφος του περιοδικού, που έγινε πλέον πιο «ποπ» και «lifestyle».

Όπως σχολιάζουν οι New York Times, «όσο παράδοξο και αν ακούγεται, είναι σαν το περιοδικό να έκανε πλαστική εγχείρηση και να βγήκε από το χειρουργείο περισσότερο φυσικό».

«Ενάμιση χρόνο πριν ξεκίνησε το ανανεωμένο Playboy.com, ως ένα site που μπορεί κανείς να το δει ακόμα και στο χώρο της εργασίας του, εκτινάσσοντας την επισκεψιμότητά του κατά 400%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος περιεχομένου της ιστοσελίδας, Κόρι Τζονς, στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών μειώθηκε από τα 47 χρόνια στα 30. 

Το περιοδικό παρουσιάζει γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το 1953. Η απόφαση για ανανέωση ελήφθη τον Οκτώβριο, καθώς από τότε που το ίντερνετ κατακλύστηκε από το πορνό, οι πωλήσεις του περιοδικού κατρακύλησαν: το 1975 πουλούσε 5,6 εκατ. αντίτυπα, ενώ σήμερα μόλις 800.000. 

Το Playboy, που πρώτο έσπασε το ταμπού της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών, εκτιμά ότι θα πάρει άδεια για δημοσίευση μέρους της ύλης του στα μεγάλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, το Twitter και το Instagram.