Σειρά συναντήσεων με επενδυτικά σχήματα στο Λονδίνο είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στο περιθώριο της συμμετοχής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία.
Σειρά συναντήσεων με επενδυτικά σχήματα στο Λονδίνο είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στο περιθώριο της συμμετοχής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία.
Ο κ. Παππάς συνάντησε εκπροσώπους της BlackRock, του Credit Suisse Group, της Wellington Management Company και της OceanWood Capital και τους ενημέρωσε για τα μακροοικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παππάς εξέθεσε τα δεδομένα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε σε συνθήκες που διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο κ. Παππάς έκανε λόγο κατά τις επαφές του για:
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για δυναμικό επενδυτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα:
Κατά τις επαφές του, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην υλοποίηση του αγωγού TAP, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, τις τριμερείς ενεργειακές συνεργασίες με Κύπρο - Ισραήλ και με Κύπρο - Αίγυπτο για αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Αν. Μεσογείου,τη μεταφορά και παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη, καθώς και τα σχέδια για ενίσχυση της εγκατάστασης στη Ρεβυθούσσα και για μια πλωτή εγκατάσταση στη Β. Ελλάδα. Επιπλέον, παρασχέθηκε ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση δεδομένων για την καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής.
Σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επισημάνθηκε «η επιτυχία με ποσό πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί και η άντληση κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές, που σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι έτοιμο να αναλάβει το ρόλο του για την χρηματοδότηση της ανάκαμψης της οικονομίας».
Αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εξηγήθηκαν οι αιτίες που δημιούργησαν την αναγκαιότητα παρέμβασης, όπως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υψηλή ανεργία και η κακοδιαχείριση του παρελθόντος, ενώ αναλύθηκαν οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις:
Παράλληλα, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, έγινε σαφής η αναγκαιότητα αποφυγής νέας περικοπής των συντάξεων.
Τέλος, εκτέθηκαν τα δεδομένα σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό ως κρίσιμου ορόσημου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στόχος της κυβέρνησης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, παραμένει η αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος, η ανάκαμψη της οικονομίας σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας με ευρεία στήριξη του προγράμματος προσαρμογής και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων μακράς πνοής που θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.