Πολιτική
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, πρόσκαιρα, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας, στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.