Αθλητικά
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 06:01

Euroleague: Τρίτη σερί ήττα του Ολυμπιακού, με 72-84, από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Την τρίτη του σερί ήττα στο Top 16 της Euroleague γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 72-84.

Την τρίτη του σερί ήττα στο Top 16 της Euroleague γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 72-84.

Η μεγάλη νίκη των Πειραιωτών επί του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Α1, την περασμένη Δευτέρα, δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς η ελληνική ομάδα χάρις σε ένα... καταστροφικό 3ο δεκάλεπτο στην ισπανική πρωτεύουσα γνώρισε την 3η της ήττα σε 5 παιχνίδια στην φάση των 16» και πλέον, το έργο της για μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Ήταν, μάλιστα, η 3η διαδοχική για το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά από αυτές από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις Κάουνας, εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα, ενώ οι «μερένγκες» επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Μπαρτσελόνα.

Μία από τις χειρότερες βραδιές στην καριέρα του ήταν η χθεσινή για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τελείωσε το ματς με μόλις 1 πόντο και 4 ασίστ. Από τους «ερυθρόλευκους» διασώθηκαν οι Χάκετ και Χάντερ που πέτυχαν από 14 πόντους, ενώ με 11 έκλεισε τον αγώνα ο Παπαπέτρου. Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε 9 πόντους.

Πέντε παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαίος όλων ήταν ο Σέρχιο Γιουλ με 18, από 11 πέτυχαν οι Ροντρίγκεθ, Αγιόν και Ρέγες, ενώ με 10 τελείωσε το ματς ο Νοτσιόνι.

Το 41-35 του πρώτου ημιχρόνου έγινε 63-48 με το τέλος του τρίτου 10λεπτου, ενώ η διαφορά λίγο αργότερα «εκτοξεύθηκε» στο +19 (74-55) με τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείχνουν σημάδια... παράδοσης άνευ όρων. Προς το τέλος η Ρεάλ έριξε το ρυθμό της με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στο -11 (81-70).