Πολιτική
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 18:50

Απάντηση του υπ. Οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ για ΟΤΕ

«Ο ΟΤΕ, μετά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει η νέα Διοίκησή του και τις διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης, ανέκτησε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και διεθνών επενδυτών. Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Αθανασάκης να παραπληροφορεί συνειδητά και συστηματικά τον ελληνικό λαό».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκη σχετικά με την πώληση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ.

«Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που συνήψε το 2001 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν μία κακή επενδυτική επιλογή που κράτησε για μεγάλο διάστημα δεσμευμένες τις μετοχές του ΟΤΕ. Η κυβέρνηση, όπως όφειλε, αποπλήρωσε αυτό το δάνειο που είχε συναφθεί το 2001. Η αποπληρωμή του δανείου δεν έχει καμία σχέση με την απόλυτα επιτυχημένη διάθεση των μετοχών του ΟΤΕ. Η τιμή πώλησης των μετοχών του ΟΤΕ ήταν 17,02 ευρώ ανά μετοχή και είναι υψηλότερη κατά 70% περίπου σε σχέση με τη τιμή που είχε η μετοχή του ΟΤΕ πριν από περίπου ένα χρόνο», προστίθεται στην ανακοίνωση.