Πολιτική
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 11:48

Επιστροφή στα θρανία για 1,5 εκατ. μαθητές

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε σήμερα, η νέα σχολική χρονιά και περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στα θρανία.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε σήμερα, η νέα σχολική χρονιά και περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στα θρανία.

Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, διαβεβαίωσε ότι η σχολική χρονιά αρχίζει χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και διδακτικά βιβλία, επισημαίνοντας παράλληλα πως 9.500 αναπληρωτές καθηγητές είναι έτοιμοι να καλύψουν την οποιαδήποτε έλλειψη σημειωθεί.

Εντούτοις, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ υπογραμμίζουν πως και τη φετινή χρονιά οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές είναι πολλές. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Γεωργάς, υποστήριξε πως σήμερα θα μοιραστεί στους μαθητές μόνο το 50% - 60% των βιβλίων, ένω όπως τονίστηκε, το 50% των σχολείων δεν έχει πλήρες διδακτικό πρόγραμμα εξαιτίας της έλλειψης δασκάλων.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το 6ο Δημοτικό σχολείο και το 10ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, και η υπουργός Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου παρέστη στον Αγιασμό του 60ου Γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία και την Πολιτισμό με τη βαθιά πεποίθηση ότι είναι η πιο αποδοτική επένδυση για τη νέα γενιά.

Στόχος και ευχή όλων, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι όσο γίνεται, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις να αναπτύξουν οι νέοι τις δημιουργικές ικανότητες τους για ένα καλύτερο αύριο, στο όλο και εντεινόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον που υπάρχει.

Είναι χρέος μας να κάνουμε όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που απαιτούνται για να γίνει το εκπαιδευτικό σύστημα ποιοτικό και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των νέων και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου παρεβρέθη στον αγιασμό στο 5ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου και στη συνέχει στα εγκαίνια του Πολωνικού Σχολείου στο Χολαργό ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, θα επισκεφθεί το Ενιαίο Λύκειο Περάματος.