Αθλητικά
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 23:55

Βόλεϊ: Στον ΠΑΟΚ το επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ ήταν οι κεδισμένοι της 14ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς προχώρησαν με νίκες, ενώ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια παραμονής της πέτυχε και η Παναχαϊκή.

Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ ήταν οι κερδισμένοι της 14ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς προχώρησαν με νίκες, ενώ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια παραμονής της πέτυχε και η Παναχαϊκή.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ είχε ένταση και έκτροπα, που οδήγησαν τελικά στην εκκένωση της έδρας των «κίτρινων», με το σκορ στο 0-2 για τον «Δικέφαλο», ο οποίος επικράτησε τελικά 3-1.

Ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος μετά την εύκολη νίκη επί του Ηρακλή με 3-0, ενώ ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε στο Βραχάτι του Παμβοχαϊκού με το ίδιο σκορ και έφτασε στη δεύτερη θέση την Κηφισιά, που παίζει τη Δευτέρα στην Κυψέλη με τον Παναθηναϊκό ευελπιστώντας να επιστρέψει στην κορυφή.

Σημαντική νίκη πήρε στην Αλεξανδρούπολη και ο γηπεδούχος Εθνικός απέναντι στη Λαμία, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στο κλειστό της Αγυάς και η Παναχαϊκή της Ορεστιάδας, που ανέβηκε στη 10η θέση προσπερνώντας τον Ηρακλή και μείωσε στον ένα βαθμό από τον 9ο Άρη.

Στην Α1 Γυναικών και για την ίδια αγωνιστική, η Θήρα απείλησε τον Ολυμπιακό με την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα αλλά οι έμπειρες «ερυθρόλευκες» την απέφυγαν κερδίζοντας το 4ο σετ (και το παιχνίδι 3-1) με 28-26.

Από εκεί και ύστερα, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε αντίσταση στον Εύοσμο απέναντι στον Αίαντα και νίκησε 3-0, το Μαρκόπουλο υπέταξε τον Άρη με 3-2, ενώ ο Πανναξιακός άφησε βαθμό στο Ρέθυμνο, παρά τη νίκη του επίσης με 3-2.