Πολιτική
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Ζεστό και υγρό καιρό, με αραιές νεφώσεις, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το πρωΐ, θα σημειωθούν ομίχλες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν το βράδυ να βρέξει στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Το πρωΐ, θα σημειωθούν ομίχλες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Το πρωΐ, θα σημειωθούν ομίχλες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργά το απόγευμα, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα αυτά, βαθμιαία θα επεκταθούν στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και πιθανώς την Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Αργότερα, στα δυτικά οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.