Αθλητικά
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 20:47

Euroleague: «Τρία στα τρία» η Κούμπαν με Παναθηναϊκό, 76-67 τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός έκανε κακή εκκίνηση και είχε ανάλογο φινάλε στο Κράσνονταρ, πληρώνοντάς το με την τρίτη ήττα σε τέσσερις αγώνες στο Top-16 της Ευρωλίγκας, καθώς η Λοκομοτίβ Κούμπαν τιμώρησε την ολιγωρία του επικρατώντας με 76-67.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κακή εκκίνηση και είχε ανάλογο φινάλε στο Κράσνονταρ, πληρώνοντάς το με την τρίτη ήττα σε τέσσερις αγώνες στο Top-16 της Ευρωλίγκας, καθώς η Λοκομοτίβ Κούμπαν τιμώρησε την ολιγωρία του επικρατώντας με 76-67.

Παράλληλα αυτή ήταν η τρίτη νίκη στους τρεις φετινούς αγώνες της ρωσικής ομάδας με αντίπαλο το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, έφερε δε την Λοκομοτίβ στο 3-1 και το «τριφύλλι» στο 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι «αόρατοι», με τους Ρώσους να προηγούνται 12-0 πάρα πολύ γρήγορα και τον προπονητή του Παναθηναϊκού να ζητά αλλόφρων τάιμ άουτ.

Η είσοδος του Καλάθη «έσφιξε» πολύ την άμυνα στην περιφέρεια και περιόρισε τον Ντιλέινι, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να κάνει διαδοχικά κλεψίματα και να φεύγει στον αιφνιδιασμό σκοράροντας το ένα λέι απ μετά το άλλο.

Ο Γιάνκοβιτς ήταν αλάνθαστος, εκτελούσε με απόλυτη ευστοχία από κοντά και μακριά και κάπως έτσι, το ίδιο γρήγορα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 14-14 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 22-22.

Οι σωστές επιλογές στην επίθεση, με τη βοήθεια και του Διαμαντίδη, επέτρεψαν στους «πράσινους» να προηγηθούν ακόμη και με διαφορά 12 πόντων στη δεύτερη περίοδο (24-36), αλλά ένας ανεξήγητος εφησυχασμός επέτρεψε στην Κούμπαν να μειώσει σε 38-39 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι είχε γίνει πια ντέρμπι, με τις ομάδες να συμβαδίζουν και τον Ραντούλιτσα να κάνει ό,τι θέλει στην επίθεση τους Ράντολφ και Σίνγκλετον, για να κλείσει το 30λεπτο με τους γηπεδούχους μπροστά 53-51.

Με τις ομάδες να εκκινούν για το φίνις ουσιαστικά από κοινή αφετηρία ο Φώτσης έδωσε προβάδισμα με τρίποντο (57-58), αλλά μια τεχνική ποινή που καταλογίστηκε στον ίδιο επέτρεψε στη Λοκομοτίβ να κάνει το 61-58, με τη βολή (Ντιλέινι) και το τρίποντο (Ντρέιπερ) που ακολούθησαν στην εξέλιξη.

Με τα τρίποντα να πέφτουν... βροχή η διαφορά έφτασε στο +6 (70-64), ένα λεπτό πριν τη λήξη και το ματς κρίθηκε, με τα τρίποντα των Ντρέιπερ και Ντιλέινι να σκοτώνουν τις ελπίδες του Παναθηναϊκού.