Πολιτική
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα, κατά τόπους, θα είναι έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία, όπου κατά τόπους θα είναι έντονες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα βόρεια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ, είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, στη Νοτιοανατολική Νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα είναι έντονες. Γρήγορα όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί στα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία στα πελάγη ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.