Πολιτική
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία, όπου κατά τόπους θα είναι έντονες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας το πρωΐ, στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές, βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με βροχές ή καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Παρασκευή στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα η ΕΜΥ. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι μέχρι μέτριοι, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ένταση και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.