Φωτιές άναψε στο Ποτάμι δήλωση του Χάρη Θεοχάρη ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι». Η αναφορά του αυτή σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής ερμηνεύτηκε ως έμμεση προτροπή προς τον επικεφαλής του Ποταμιού να αποχωρήσει από την ηγεσία, κάτι που πάντως ο ίδιος διαψεύδει.
Φωτιές άναψε στο Ποτάμι δήλωση του Χάρη Θεοχάρη ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι».
Η αναφορά του αυτή σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής ερμηνεύτηκε ως έμμεση προτροπή προς τον επικεφαλής του Ποταμιού να αποχωρήσει από την ηγεσία, κάτι που πάντως ο ίδιος διαψεύδει.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι, χάριν της ιδέας αυτής».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, χρειάζεται «μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη που θα καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης».
«Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου το Ποτάμι πρέπει να διαμορφώσει τον μεσαίο χώρο και μάλιστα αμέσως» πρόσθεσε.
Εξάλλου, ο βουλευτής του Ποταμιού εκτιμά ότι έχει ξεκινήσει μια άτυπη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, στο τέλος της οποίας θα υπάρχουν το πολύ δύο με τρία κόμματα εντός Βουλής, εξαιρουμένων των άκρων. «Τα κόμματα, όπως τα ξέραμε, τελειώνουν», είπε χαρακτηριστικά.
Αν και αποδέχεται ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. έχει φέρει ιδεολογικά το Ποτάμι πιο κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι, παρά το κεντρώο προφίλ του, «ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και με τις ακραίες φωνές του» και επισημαίνει την χρησιμότητα ύπαρξης ενός «ορθολογικού κόμματος του Κέντρου» πλάι σε ένα «ορθολογικό κόμμα της Κεντροδεξιάς».
«Χρειάζεται ένας κεντρώος καταλύτης που θα επιβάλει όσα δεν πιστεύω ότι θα κατορθώσει μόνη της η σημερινή ΝΔ», τόνισε, αναφερόμενος σε αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, όπως η πλήρης αποσύνδεση των κομμάτων από το κράτος, η επανάκτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η επιβολή της αξιοκρατίας παντού.
Οι θέσεις του αυτές εκφράστηκαν μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση δύο δημοσκοπήσεων που δείχνουν το Ποτάμι να μένει εκτός Βουλής. Επίσης, συμπίπτουν χρονικά με το κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού της Κεντροαριστέρας με τη μορφή μιας συμπαράταξης που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων.
Ο βουλευτής του Ποταμιού πάντως διευκρινίζει σε ανάρτησή του στο twitter ότι ζητεί από τον κ. Θεοδωράκη να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο.
« Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη, ας την διαβάσουν πρώτα», συμπληρώνει.