Αθλητικά
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 19:41

Μπάσκετ: Πέρασε από Τρίπολη η Κηφισιά, ξέσπασε στην Καβάλα το Λαύριο

Η Κηφισιά ήταν η μοναδική από τις φιλοξενούμενες ομάδες που έφυγε με νίκη στα σημερινά παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε άνετα του Αρκαδικού στην Τρίπολη με 78-64.

Η Κηφισιά ήταν η μοναδική από τις φιλοξενούμενες ομάδες που έφυγε με νίκη στα σημερινά παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε άνετα του Αρκαδικού στην Τρίπολη με 78-64.

Η ομάδα των βορείων προαστίων βρέθηκε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, κι ενώ απομένει να διευθετηθεί η εκκρεμότητα για τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με το Λαύριο, ενώ το συγκρότημα της Πελοποννήσου έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την παραμονή.  

Ουσιαστικά η Κηφισιά εδραίωσε την κυριαρχία της από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (24-9). Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ της νικήτριας ήταν ο Λόουερι με 18 πόντους, ενώ για τον Αρκαδικό ο Καββαδάς είχε 27 και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ήταν «μονοψήφιοι».

Ύστερα από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, το Λαύριο ξέσπασε από το 25ο λεπτό και ύστερα «ισοπεδώνοντας» την Καβάλα με 99-63 και κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς το στόχο της παραμονής στην Α1.

Στο 25΄ το σκορ ήταν 46-44 για τους γηπεδούχους και το ντέρμπι καλά κρατούσε, αλλά από το σημείο εκείνο και ύστερα οι γηπεδούχοι πάτησαν το... turbo και «εξαφανίστηκαν», τρέχοντας ως τη λήξη επιμέρους σκορ 53-19!

Μπολντς και Κρουμπαλί είχαν από 16 πόντους, και οι Κέσελ - Γιανγκ 15 και 14 αντίστοιχα, ενώ για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου ο Κοστόφ είχε 12 και ο Γουίλιαμς, στο ντεμπούτο του, 11 πόντους. 

Ο Απόλλωνας Πατρών έπιασε εκπληκτική απόδοση στην τελευταία περίοδο του εντός έδρας αγώνα του με το Ρέθυμνο, το οποίο και νίκησε 75-57 το Ρέθυμνο, ενώ υπερκάλυψε τη διαφορά των 14 πόντων στην ήττα με 73-87 στην Κρήτη, στον α΄ γύρο. 

Την αχαϊκή ομάδα οδήγησαν στην επιτυχία οι Λαμπρόπουλος και Μέιερ σκοράροντας από 15 πόντους έκαστος, ενώ για τους φιλοξενούμενους εκείνος που προσπάθησε περισσότερο ήταν ο Κάρτερ, που σταμάτησε στους 18 πόντους. 

Εξαιρετικά για ακόμη ένα Σάββατο, τα Τρίκαλα διπλασίασαν τις νίκες τους επί του Κόροιβου Αμαλιάδας στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας και στη Θεσσαλία των Ηλείων, 85-74, τους οποίους έφτασαν στην έκτη θέση.

Κορυφαίος για τα Τρίκαλα των αρκετών διακριθέντων ο Κόνγκερ με 23 πόντους. Ο Μπράουν είχε 15 και ο Κάντουγκαν 10 πόντους και 5 ασίστ, ενώ για την ομάδα της Αμαλιάδας η εκπληκτική απόδοση των Ντέιβις (30 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Χαριτόπουλου (20 πόντοι) ήταν χωρίς αντίκρισμα.