Πολιτική
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις, που στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά στο Ιόνιο το πρωΐ, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα δυτικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 εώς 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι μέτριοι, μέχρι ισχυροί και στα νότια νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά, ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό, προβλέπει για αύριο Σάββατο, η ΕΜΥ και μόνο στα δυτικά, μετά το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.