Κόσμος
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 22:47

Μέρκελ: Άμεση η σύνδεση ευρώ – ελευθερίας κίνησης προσώπων

Το ευρώ «συνδέεται άμεσα» με την ελευθερία κίνησης των προσώπων ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Τόνισε δε, μιλώντας σε συνάντηση επιχειρηματιών στην πόλη Μάιντς, ότι η Ευρώπη είναι «ευάλωτη» απέναντι στην προσφυγική κρίση, καθώς δεν έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης στον βαθμό που θα ήθελε.

Το ευρώ «συνδέεται άμεσα» με την ελευθερία κίνησης των προσώπων ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Τόνισε δε, μιλώντας σε συνάντηση επιχειρηματιών στην πόλη Μάιντς, ότι η Ευρώπη είναι «ευάλωτη» απέναντι στην προσφυγική κρίση, καθώς δεν έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης στον βαθμό που θα ήθελε.

Η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι εάν οι χώρες δεν επιτρέψουν την ελεύθερη κίνηση των προσώπων, τότε η ενιαία αγορά θα «πληγεί οξύτατα», στέλνοντας το μήνυμα ότι η Γερμανία θα αγωνιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε ότι για την διαφύλαξη της ζώνης Σένγκεν είναι απαραίτητο να γίνουν πιο ασφαλή τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.