Mag
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 15:06

Χρυσές σφαίρες: Λάμψη στο κόκκινο χαλί

Τo Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ φιλοξένησε την Κυριακή την 73η τελετή απονομής των βραβείων «Golden Globes» (Χρυσές Σφαίρες), με τις διασημότητες από τον χώρο του κινηματογράφου -και όχι μόνο- να παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί, φορώντας κομψά κοστούμια, λαμπερές τουαλέτες και ακριβά κοσμήματα.

Τo Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ φιλοξένησε την Κυριακή την 73η τελετή απονομής των βραβείων «Golden Globes» (Χρυσές Σφαίρες), με τις διασημότητες από τον χώρο του κινηματογράφου -και όχι μόνο- να παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί, φορώντας κομψά κοστούμια, λαμπερές τουαλέτες και ακριβά κοσμήματα.

Αρκετά αστέρια του κινηματογράφου επέλεξαν αποκαλυπτικά αλλά και... εκκεντρικά σύνολα, ενώ θετικά σχόλια για την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί απέσπασαν μεταξύ άλλων η Τζένιφερ Λόρενς, η Έιμι Σούμερ, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Κίρστεν Ντανστ.

Δεν ήταν λίγες οι διασημότητες που φόρεσαν λευκά και γκρι φορέματα, ενώ ορισμένες επέλεξαν πιο φωτεινές αποχρώσεις, κάνοντας τα φλας των φωτογράφων να αστράψουν πολλές φορές μέσα στη βραδιά.

Όσο για τους άνδρες, οι περισσότεροι προτίμησαν κοστούμια σε πιο κλασικά χρώματα, με τους περισσότερους να επιλέγουν να φορέσουν παπιγιόν αντί γραβάτας. 

Όσο για τα βραβεία, που αποτελούν προάγγελο των Όσκαρ, η ταινία «The Revenant» απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας​, ο σκηνοθέτης της Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν φαβορί αποσπώντας το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία.

Οι Χρυσές Σφαίρες διοργανώνονται από το 1944 ετησίως στην Αμερική και θεωρούνται από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία.