Αθλητικά
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 23:52

Euroleague: «Τρίποντο» νίκης ο Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός 68-66 τη Μάλαγα

Με τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν 11.4΄΄ πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο Top 16 της Euroleague επικρατώντας στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 68-66 της Μάλαγα.

Με τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν 11.4΄΄ πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο Top 16 της Euroleague επικρατώντας στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 68-66 της Μάλαγα.

Ο παίκτης που δεν είχε φανεί καθόλου στο ματς, που είχε κάνει τα περισσότερα λάθη από τα συνολικά 13 των «πρασίνων» και που είχε στο ενεργητικό του μόλις 4 πόντους ήταν αυτός που με το «χρυσό» τρίποντο στο τέλος έστειλε στον... Παράδεισο το «τριφύλλι» και στην... Κόλαση τους Ανδαλουσιάνους. 

Ο πολύ κακός επιθετικά Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει... ζωντανός από το ματς με τη Μάλαγα, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην 2η φάση της διοργάνωσης και περιμένει την επόμενη εβδομάδα τον Ερυθρό Αστέρα στο ίδιο γήπεδο για να «ντουμπλάρει» τις επιτυχίες του.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 17 πόντους, ενώ ο Σμιθ με 22 πόντους λίγο έλλειψε να νικήσει μόνος του τους γηπεδούχους. 'Ήταν αυτός που πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση για την ισπανική ομάδα, αλλά αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε.

Η διαφορά του Παναθηναϊκού από τη Μάλαγα στο πρώτο 20λεπτο ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός των «πρασίνων» ήρθε από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον μετριότατο σήμερα Τζέιμς Φελντέιν και με 11 πόντους και 2 ασίστ σε 11:11 λεπτά συμμετοχής έδωσε τη δυνατότητα στους «πράσινους» να μπουν με προβάδισμα 4 πόντων στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο (37-33).

Ο «κάπτεν» του «τριφυλλιού» συνεχίζει να «γράφει ιστορία» καθώς από νωρίς με τον 6ο του πόντο έφτασε τους 2.390 κι έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, ξεπερνώντας τον Τζει Αρ Χόλντεν. Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός με 18 ριμπάουντ έναντι 14 της Μάλαγα κυριάρχησε στη ρακέτα, με τον Γκιστ να μαζεύει 5 «σκουπίδια» κι άλλα τόσα ο Κούζμιτς. Οι «πράσινοι» με ένα καλό 5 λεπτο στην 2η περίοδο κατάφεραν να πάρουν διαφορά 7 πόντων (31-24), αλλά με επί μέρους σκορ 9-2 οι Ανδαλουσιάνοι έφεραν το ματς στα ίσια (33-33), για να κλείσει το πρώτο 20λεπτο με μικρό σερί των γηπεδούχων (4-0).

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του δεκάλεπτου έδειξε ότι ήταν έτοιμος να πάρει διαφορά που θα του έδινε προβάδισμα νίκης. Μέσα από την πολύ καλή του άμυνα κατάφερε να ξεφύγει με 9 (48-37), αλλά πολύ γρήγορα οι Ισπανοί έφεραν το ματς στα μέτρα τους και με τον Σμιθ σε μεγάλη βραδιά (18π.) κατάφεραν να μειώσουν σε 58-55 και όλα κρίθηκαν στο τέλος.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ στην 4η περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να υποπίπτει σε πολλά λάθη και τη Μάλαγα σιγά-σιγά να παίρνει και διαφορά τριών πόντων (64-61) περίπου 2 λεπτά πριν το φινάλε. Με μία βολή του Γκιστ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 65-66, οι «πράσινοι» κέρδισαν την επίθεση από το λάθος των Ισπανών και με το απίστευτο τρίποντο του Φελντέιν πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη με 68-66.