Πολιτική
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 19:37

ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις του ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος

«Τα συμπεράσματα της έκθεσης του Δ.Ν.Τ. αποτελούν κόλαφο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Επισημαίνεται η μεγάλη μείωση των επενδύσεων και προβλέπεται νέα μείωση του ρυθμού ανάπτυξης για το 2006», σχολίασε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

«Η έκθεση προχωρά και σε προτάσεις για αλλαγές σε διαφόρους τομείς της οικονομίας. Το Δ.Ν.Τ. εμμένει στην ίδια συνταγή που προτείνει σ' όλες τις χώρες και σ' όλες τις εποχές, ανεξάρτητα από τα αρνητικά αποτελέσματά της όπου αυτή η συνταγή εφαρμόστηκε.

Το δυσάρεστο είναι ότι, η ελληνική κυβέρνηση ασπάζεται τις ίδιες αντιλήψεις και ακολουθεί την ίδια πολιτική με τα γνωστά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία... Οι προτάσεις του Δ.Ν.Τ., η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η πολιτική που προτείνει η κ. Μέρκελ, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομία με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».