Πολιτική
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 13:07

ΚΚΕ: Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου προαναγγελία του επόμενου κύματος αντιασφαλιστικών μέτρων

«Οι δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/21/1091648.htm αποτελούν προαναγγελία του επόμενου κύματος αντιασφαλιστικών μέτρων. Θα είναι τυφώνας κατεδάφισης όσων απέμειναν από τα έως τώρα αντιασφαλιστικά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση των συνδικαλιστικών ηγεσιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, δεν πρόκειται για προσωπικές απόψεις του υπουργού Εργασίας, αλλά όπως έχει ήδη καταγγείλει το ΚΚΕ, «η νέα επίθεση είναι προαποφασισμένη, σχεδιασμένη και θα είναι πιο καθολική και πιο σφοδρή».

«Ο επαίσχυντος “κοινωνικός διάλογος” που αναγγέλλει η κυβέρνηση αποτελεί αντιγραφή της γνωστής απάτης του ΠΑΣΟΚ. Το πρόσχημα είναι και πάλι η “εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος”», υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Επισης, χαρακτηρίζει «ψέμα» ότι τα όρια συνταξιοδότησης δεν θα υπερβούν τα 65 έτη. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «με το νόμο του ΠΑΣΟΚ, που καθιερώνει την εθελοντική δουλειά κατά δύο χρόνια μετά το 65ο έτος, με την ανεργία και με τις ελαστικές σχέσεις, καθώς και από άλλες αιτίες, το όριο θα υπερβεί τα 65 χρόνια». «Επιπλέον», προσθέτει το ΚΚΕ, «με τις δηλώσεις του ο υπουργός ομολόγησε πως στόχος είναι ο αποχαρακτηρισμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και η περικοπή των λεγόμενων πρόωρων συντάξεων». «Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα μειωθούν οι συντάξεις όσων εργάζονται σε αυτούς τους κλάδους, θα χειροτερεύσουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης», σημειώνει το ΚΚΕ.