Κόσμος
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 11:45

ΠΓΔΜ - Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μπούτσκοφσκι

Ψήφο εμπιστοσύνης εξασφάλισε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Βλάντο Μπούτσκοφσκι, κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Την πρόταση μομφής κατέθεσε η αντιπολίτευση, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του VMRO-Λαϊκού Κόμματος, λόγω της «δεινής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα» και «της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», όπως ανέφερε.

Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν 61 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 23 βουλευτές.

Το αποτελέσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο, λόγω της ευρείας πλειοψηφίας, την οποία διαθέτει στη βουλή η τρικομματική κυβέρνηση του Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

Στην ομιλία του ο ηγέτης του VMRO - Λαϊκού Κόμματος, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, μεταξύ άλλων άσκησε έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης για «την κατάσταση ασφάλειας στη χώρα», ενώ, μιλώντας γιά την εξωτερική πολιτική, προέτρεψε την κυβέρνηση και την υπουργό Εξωτερικών, Ίλινκα Μίτρεβα, αντί να «παινεύονται με το πόσες χώρες μας αναγνώρισαν, μέχρι στιγμής, με το συνταγματικό μας όνομα, να επιδιώξουν την αναθέρμανση των σχέσεων με την Ελλάδα και την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας».

Πηγή ΑΠΕ